Iskérka, sociální centrum denních aktivit

Centrum na podporu duševního zdraví - Rožnov pod Radhoštěm



Články

Nový projekt Iskérky - Filmem k duševnímu zdraví aneb „Kdo z nás je normální...“

Vyšlo ve Spektru ...

„To je teda pěkná hloupost!“ řekne si možná někdo po přečtení titulku. „Co má film společného s duševním zdravím? A vůbec, co to je to duševní zdraví?“

Duševní zdraví můžeme popsat jako opak duševní nemoci. Nebo také jako schopnost vyrovnat se se složitými situacemi, které život přináší.
A jak souvisí film s duševním zdravím? V našem případě jde o projekt nazvaný Filmem k duševnímu zdraví – „Kdo z nás je normální...“ 
Projekt je určen všem – jak lidem s duševním onemocněním, jejich rodinným příslušníkům a blízkým, tak i široké veřejnosti.Cílem projektu  je poskytovat informace o duševních nemocech pomocí odborných dokumentárních a celovečerních filmů, a tak pomoci lépe pochopit problematiku duševních onemocnění.

Celý projekt je spolufinancován Nadací DKS. Čtyři veřejné projekce celovečerních filmů  budou probíhat v podkroví Městské knihovny v Rožnově p.R.v průběhu roku 2008 ( 19.3, 12.6., 11.9., 3.12.). Další projekce budou probíhat v centru denních aktivit Iskérka  a budou určeny klientům Iskérky a jejich blízkým.Rádi bychom v tomto projektu pokračovali i v dalších letech.

Srdečně vás zveme ve čtvrtek  19. března v 18 hodin do podkroví Městské knihovny v Rožnově p.R. na první veřejné promítání francouzského filmu „Má mě rád, nemá mě rád“ režisérky L.Colombani s komentářem klinického psychologa.
Více na www.iskerka.info.

O.s. Iskérka