Iskérka, sociální centrum denních aktivit

Centrum na podporu duševního zdraví - Rožnov pod Radhoštěm



Články

Rožnováci cvičili svůj mozek

Vyšlo ve Spektru ...

Ve čtvrtek 13. března uspořádalo o.s. Iskérka ve spolupráci s Městskou knihovnou a o.s.Letokruhy ze Vsetína přednášku s názvem „Den trénování paměti“. Podkroví městské knihovny praskalo ve švech, místnost byla zaplněna do posledního místečka. Mnozí později příchozí odešli s nepořízenou. Přednáška se konala v rámci celosvětové akce „Týden uvědomění si mozku“ (Brain Awareness Week), kterou už podesáté pořádala organizace Dana Alliance for the Brain (www.dana.org). Příští ročník Národního týdne trénování paměti je vyhlášen  od 16.- 22. března 2009.

Byli jsme skutečně velmi překvapeni zájmem veřejnosti o tuto tematiku. Vás všechny, kteří máte chuť dozvědět se ještě něco více, i vás, kteří jste se třeba na přednášku nedostali, zveme na říjnovou akci o.s.Iskérka -  Týden pro duševní zdraví, jejíž součástí budou další přednášky o trénování paměti. Mozkem se už po celá staletí zabývají vědecké týmy, a pokud by měly jeho práci charakterizovat jedním slovem, určitě by se shodly na slovu „ÚŽASNÁ“. Víte, že 95 % všeho, co člověk v celých svých dějinách zjistil o vnitřním fungování svého mozku, bylo objeveno v průběhu posledních 10 let?
 
Máte-li opravdu chuť udělat skok vpřed a významně zlepšit svou paměť, začněte již nyní a nečekejte na ..až někdy. Stačí, abyste pokaždé, když si budete chtít něco zapamatovat, aktivně používali představivost a asociace. Nebojte se dělat chyby, jsou totiž vstupními branami objevů. Chtěli bychom vás povzbudit slovy Alberta Einsteina . „Člověk, který nikdy neudělal chybu, nikdy nezkusil nic nového“.

Děkujeme pracovníkům Městské knihovny nejen za poskytnuté prostory, ale i za osobní pomoc s přípravou. Děkujeme také všem ochotným lidem, kteří nám umožnili propagaci této akce ve svých vitrínách, na pultech obchodů, na nástěnkách a jiných místech. I díky vám byla veřejnost tak dobře informována.

O.s. Iskérka